För ett badbart hav - Neptun och Östersjökontraktet i nytt samarbete

I ett gemensamt samarbete riktat mot hållbarhet och bevarandet av marina resurser, har Simklubben Neptun och Östersjökontraktet tagit fram ett partnerskap som strävar efter att öka medvetenheten, utbilda klubbens medlemmar, besökare och mobilisera resurser till stöd för Östersjön. Detta partnerskap är en unik sammanflätning av idrottsverksamhet och miljöengagemang, där båda parterna engagerar sig för att främja ett friskare, badbart hav.

Gemensamma insatser för Östersjön

Med fokus på utbildning och insamling, kommer samarbetet att upplysa medlemmar, närstående och besökare om Östersjöns utmaningar, så som: övergödning, ohållbart fiske, miljögifter och plastförorening – och hur var och en kan bidra till positiv förändring. Samarbetet inkluderar även samordnade kampanjer för informationsspridning och insamlingsaktiviteter. Syftet med dessa initiativ är att bredda kretsen av personer som undertecknar Östersjökontraktet, öka den allmänna kännedomen om Östersjön och att förbättra de ekonomiska förutsättningarna för såväl Simklubben Neptuns arbete med trygg simidrott som för de miljöprojekt som drivs av Östersjökontraktet.

För en hållbar framtid

Simklubben Neptuns engagemang i detta partnerskap understryker klubbens inrikting mot FN:s globala mål för hållbar utveckling, särskilt avseende hav och marina resurser. Genom att aktivt bidra till att minska föroreningarna i Östersjön och främja en hållbar användning av dess resurser, tar Neptun ett steg framåt mot att säkerställa en frisk och levande Östersjö för framtida generationer.

Läs mer om Simklubben Neptun och Östersjökontraktet

Simklubben Neptun är Sveriges ledande simidrottsförening och bedriver verksamhet inom simning, simhopp, konstsim, vattenpolo samt simning i öppet vatten. Östersjökontraktet arbetar outtröttligt för att förbättra Östersjöns hälsa genom utbildning, aktivism och direkta insatser. Tillsammans strävar dessa organisationer efter att göra en märkbar skillnad för miljön och samhället.

För mer information besök vår samlingssida!

Föregående
Föregående

Simklubben Neptun söker en Evenemangs- och kommunikationsansvarig

Nästa
Nästa

Välkommen till årsmöte!