Hoppa till sidans innehåll

Vårterminen 2021 startar successivt för SK Neptun

22 JAN 2021 17:41
 • Uppdaterad: 22 JAN 2021 17:41

Idrottsförvaltningen inom Stockholms stad meddelade den 22/1 2021 att föreningsverksamhet inom stadens simhallar kan planera för terminsstart. Beskedet gäller med start den 25/1 2021 och öppnar möjlighet att bedriva inomhusverksamhet för barn och unga födda 2005 och senare. Undantaget för elitverksamma idrottare finns fortsatt kvar.

Varje simhall inom Stockholms Stad har i förhållning till pandemilagen ett maxantal personer som får vistas i olika utrymmen. Det kommer att påverka vår verksamhet olika i olika simhallar. Vi som förening kommer också att reglera grupper och antalet personer som finns med i en träningsgrupp och det kommer att se annorlunda ut mot vad det tidigare har gjort. Detta innebär att vi inte kan erbjuda lika många platser till våra kurser.

Du som medlem kommer att få mer information gällande den kursen som du är anmäld till skickad till dig.

Förhållningar som gäller för dig som medlem i SK Neptun i samtliga simhallar inom Stockholms Stad:

 • Alltid förhålla dig till de lokala maxantalen för personer som får vistas inom ett avgränsat område i simhallen
 • Föräldrar och anhöriga som lämnar/hämtar sina barn från träning får inte följa med in i simhallen, detta för att barn och ungdomar som ska träna prioriteras.
 • Max en förälder eller anhörig per barn bör lämna/hämta sitt barn
 • Det är en stark avrådan att använda allmänna omklädningsrum och duschar. Det kommer att vara hårt begränsad tillgång med mycket lågt antal personer som vistas samtidigt i dessa utrymmen. Därför rekommenderar vi starkt att du byter om hemma, både innan och efter träningspasset.
 • Kom inte in i simhallen tidigare än utsatt samlingstid
 • Lämna simhallen direkt efter det att ditt träningspass är genomfört
 • Vistas inte inne i simhallen om du inte har träning


Det är Stockholms Stad som fastighetsägare som reglerar antalet personer i de olika utrymmena i simhallarna och det är vår uppgift som föreningen att hjälpas åt att förhålla oss med noggrannhet till dessa.

SK Neptun kommer fortsatt att anpassa vår träning och vårt upplägg i förhållande till de råden som finns från Folkhälsomyndigheten. I övrigt uppmanar vi medlemmar att:

 • Stanna alltid hemma vid minsta symptom
 • Håll avstånd under träning i förhållande till utövandet
 • Dela inte utrustning eller vattenflaska under träningspasset


Vi i SK Neptun är väldigt glada att vi får möjligheten, om än i en begränsad grad, att återgå till träning och vi hoppas att du som medlem tillsammans med oss gör allt för att vi ska kunna fortsätta.

Det är av största vikt att vi tillsammans hjälps åt att respektera de lokala bestämmelserna så att barn och unga får fortsätta träna. Det är pandemilagen som reglerar verksamheten i stadens simhallar och om föreskrifterna inte följs kommer simhallarna att stängas på nytt.

Håll ut, håll avstånd och välkommen till vårterminen tillsammans med SK Neptun.

Vänlig hälsning,

 

Katarina Tour, ordförande, och Johan Rothlind, klubbchef

Skribent: Katarina Tour
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
Sisu_farg_10x5cm