Hoppa till sidans innehåll

Ultra-nivån


Ultra - Ha kul med träning och tävling

Nivån Ultra är till för barn och ungdomar i åldrarna mellan 12 – 19, denna verksamhet riktar sig till ungdomar i början av, under och precis efter puberteten precis som i Sum-Sim nivån. Träningen är mer fokuserad på distanser upp till 200m. Här strävar vi efter att göra simningen så rolig och personligt utvecklande som möjligt. Här strävar vi efter att göra simningen så rolig och personligt utvecklande som möjligt. 

Det finns en tydlig progression i träningsupplägget, både i och mellan grupperna inom denna nivå. Leken, glädjen och lusten att röra sig sätts i första rummet. Tävling är positivt men resultatet är inte i fokus, speciellt i Ultra Yngre och Äldre. Syftet är att lägga grunden och skapa bra förutsättningar till fortsatt simning och karriär inom simning senare i livet.

Nivån är uppdelad i tre grupper, Yngre, Äldre och Guld. Grupperna Yngre och Äldre är till för de barn som bara vill träna och tävla mer återhållsamt. Guldgruppen är för ungdomarna som vill ta träning samt tävling på större allvar och är villiga att göra en större insats.

Ledarskap är en naturlig del av idrotten, som en stimulans till och förberedelse för framtida ledaruppdrag. Det finns möjlighet att bli hjälptränare till de yngre barnen i föreningen. Vid ett par tillfälle per år förväntas praktik att vara tränare i Neptuns simskola (gäller Ultra Äldre och Guld).

Du öppnar dokumentet här

Uppdaterad: 19 OKT 2018 16:22 Skribent: Fredrik Lundin
Epost: This is a mailto link
 
Sportchef
Fredrik Lundin, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Simiaden
Göte Wine, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Ungdom
Justin Shields, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Mästerskap
Kevin Thorvaldsson
This is a mailto link

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm