Hoppa till sidans innehåll

SimSim Äldre


Ålder: 15–17 år (- 1 år/vårterminen simmaren fyller 18 år)

Träning: 7–8 pass/vecka, 15–17 timmar

Närvaro: 85 % närvarokrav

I Sum-Sim Äldre är träningen och förväntningarna lika de i Sum-Sim Yngre, att den egna inställningen till träning utvecklas och att simmaren själv tar ansvar för större delar i sin träning och sin simkarriär. Träningens fokus är att bygga en stark motor där VO2max (En3), race pace, och träningskontinuitet är centrala begrepp. Detta för att förbereda simmarna för de fysiologiska- och psykologiskakraven som idrottande på en hög nationell ungdoms- och juniornivå ställer.

Närvarokravet är 85 %, oavsett om den aktiva väljer att delta på en annan idrott samtidig.

Träningen har nu en helt avgörande betydelse för prestationsutvecklingen då simmaren inte längre får något gratis då tillväxten har börjat avta, framförallt för flickor. Däremot kan fortfarande en naturlig muskulärtillväxt ske, framförallt för pojkar.

Om en simmare har passerat Sum-Sim åldern men har ej uppnått Mästerskapsgruppens kriterium, krävs Sum-Simkvaltid för att fortsatt ingå i Sum-Sim Äldre (högst 2 terminer till) med målet att klara av Mästerskap Juniors kriterium. En samlad bedömning av nivåansvarig tränare ska tas om att Mästerskap Junior kriterium är rimlig att uppnå på två terminers träningar (läs simmarens insats och utveckling på under Sum-Sim Äldre).

Här förväntas den aktive visa förståelse för sambandet mellan sin egen insats, utvecklingen av viktiga kapaciteter, och resultatutveckling. Utvecklingssamtal hålls under året. Följande punkter (förutom SMART) ligger till grund för dessa samtal.

Du öppnar dokumentet här

Uppdaterad: 08 JUN 2018 11:43 Skribent: Fredrik Lundin
Epost: This is a mailto link
 
Sportchef
Fredrik Lundin, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Simiaden
Göte Wine, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Ungdom
Justin Shields, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Mästerskap
Kevin Thorvaldsson
This is a mailto link

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm