Hoppa till sidans innehåll

Simiaden-nivån


Simiaden - Lära sig att träna och tävla

Verksamheten i Simiaden nivån är till för barn i förpuberteten och upp tills att puberteten inleds, vilket ofta innebär ett inträdde enligt kronologisk ålder ca. 9–10 år och ett utträdde enligt biologisk ålder, runt 12–14 år, när tillväxtspurten inleds. Viktigt att komma ihåg att flickor ofta går genom den här fasen ca 1–2 år före pojkar. Barnen tillbringar ca. 2–4 år i denna utvecklingsnivå.

SK Neptun vill kunna erbjuda alla barn en kamratlig och trygg social miljö där de kan utvecklas och därmed vänja sig vid att ta ansvar för sig själva och andra. Barnen ska få möjlighet att utveckla sociala beteenden som stärker gemenskap och gruppsammanhållning. I denna ålder så är skola, familj och kompisar en viktig del av utveckling. Skolan anses alltid vara prioriterat före träning. God planering kommer vara avgörande för en kombination av vardagsliv och ett fortsatt idrottande. Detta är inte en elitnivå och det är viktigt att komma ihåg att barn och ungdomar inte är ”små vuxna”. Tillväxten av barn och ungdomars ben, nervsystem, muskler, och organ bestämmer till stor del deras fysiologiska förmågor och deras prestationsförmågor. Barnen befinner sig i guldåren för inlärning och utveckling av motoriska färdigheter och en mångfald av fysiska aktiviteter åren före puberteten är gynnsamt för barnens utveckling. Våra träningsstrategier är anpassade till inlärning och utveckling av dessa faktorer samt stimulering till god fysisk tillväxt. I denna nivå uppmuntrar vi till utövande av andra idrotter.

Det finns en tydlig progression i träningsupplägget, både i och mellan grupperna inom denna nivå. Målsättningen är att lägga grunden och skapa bra förutsättningar till en möjlig elitsatsning och karriär inom simning senare i livet. Vi vill över tid utveckla en god självkännedom hos barnen där de kan reflektera över och koppla samman träningsnärvaro och prestation med resultat, kost, återhämtning och utveckling. Nästa utvecklingsnivå är Sum-Sim eller Ultra.

Vi anser att:

➢    Idrott för barn ska ledas av ledare med grundläggande kunskap om barns fysiska, psykiska och sociala utveckling.

➢    Barn ska i idrottsverksamheten få lära sig att ta hänsyn till kamrater och ledare, samt lära sig vikten av rent spel.

➢    Barn mår bra av att utöva olika idrotter och ska ha rätt att göra detta i olika föreningar.

Vi strävar efter att:

➢    Simmaren ska få en grundläggande förståelse för simningens och träningens olika delmoment.

➢    Stimulera till fortsatt utveckling av färdigheter, som kommer ha betydelse för den fortsatta prestationsutvecklingen i träning t.ex. förbättrad teknik i alla fyra simsätten som kommer att utveckla uthålligheten.

➢    Lära sig simtävling - regler och rutiner.

➢    Framhäva simidrotten som en lagidrott i både träning och tävling, t.ex. lagkappsform.

➢    Kvantitativt säkerställa Neptuns återväxt.

➢    Verksamheten är utvecklingsinriktad.

Du öppnar dokumentet här

Uppdaterad: 08 JUN 2018 11:25 Skribent: Fredrik Lundin

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm