Hoppa till sidans innehåll

Mästerskap Ungdom


Ålder: Flickor 13–17 år, Pojkar 15–17 år

Träning: Individuell samkörning med övriga mästerskapsgrupper.

Närvaro: 85 % närvarokrav

Mästerskap Ungdom är elitinriktad idrott, där ingår de unga simmare som uppvisar en exceptionell potential att i framtiden kunna hävda sig internationellt på senior elitnivå. Kompromisslöst, i balans med skolgång, är beredda att satsa helt och hållet under flera år för att utveckla sin potential till fullo och prestationskapaciteten är central.

Träningen är av helt avgörande betydelse för prestationsutvecklingen. Krav- och kapacitetsanalyser samt långsiktiga utvecklingsplaner ska göras och kontinuerligt följas upp och utvärderas.

Med elitinriktad idrott menar vi verksamhet på internationell eller nationell toppnivå och skikten närmast därunder. Gruppen är elitförberedande där den aktive förväntas visa förståelse för sambandet mellan sin egen insats, utvecklingen av viktiga kapaciteter, och resultatutveckling. Ytterst är det individens ambition som avgör om han eller hon vill satsa sin tid och kraft på den träning som är förknippad med ELIT.

I Mästerskap Ungdom kommer man att kontinuerligt träna med övriga träningsgrupper på mästerskapsnivån. Planeringen är individuell och bestäms av nivåansvarig tränare utefter individuell förmåga och insats.

Du öppnar dokumentet här

Uppdaterad: 08 JUN 2018 11:50 Skribent: Fredrik Lundin
Epost: This is a mailto link
 
Sportchef
Fredrik Lundin, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Simiaden
Göte Wine, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Ungdom
Justin Shields, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Mästerskap
Kevin Thorvaldsson
This is a mailto link

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm