Hoppa till sidans innehåll

Leila ny tränare i SK Neptun

14 JUN 2019 15:29
Leila kommer främst att vara tränare i Ultra- och Ungdomsgruppen, tjänsten är på 50 % och Leila kommer att vara med på kvällsträningar, tävlingar och läger. Hon börjar den 2 sept.
  • Skapad: 14 JUN 2019 15:29

Hej Leila!

Först om främst, välkommen till Neptun som anställd tränare. Vi är så glada att du ska börja hos oss i september. 

Vi inleder med den klassiska sportfrågan, hur känns det?
Det känns bra! Jag är väldigt motiverad att börja i SK Neptun och få träffa alla simmare och mina nya kolleger.

Vilken är din tränarfilosofi?
Det som jag tycker är viktigt i träning är att ha en bra närvaro och kontinuitet. I själva träningen, ska man simma som man vill simma på tävling. Det betyder inte bara att man ska köra hårt hela tiden, snarare att tänka på detaljerna i tekniken, det taktiska upplägget och i vändningarna. Det ska man öva på det hela tiden!

Jag tycker också att vila är en av de mest viktiga komponenter i träningen. När man är uttröttad och kommer ofta till träningen för trött, betyder det att det är dags att vila!

Hur ser din egen träning ut?
Som mastersimmare har jag utvecklats till en sprinter, tränar jag 3–4 gånger per vecka: det första passet som jag börjar veckan med fokuserar på aerob kapacitet, den andra fokuserar på att utveckla sprint och hastighetsrytmen (race pace), den tredje är medley och den sista brukar vara ett återhämtningspass som hjälper mig att återhämta mig och förbereda kroppen inför den nya veckan. Jag kör också 2 pass på gymmet.

Vilket är ditt bästa idrottsminne?
Mitt bästa idrottsminne är inte från min ungdoms simkarriär utan från min första tävling som mastersimmare, på det franska mastersmästerskapet i mars 2017, där jag åkte för att bara vara med och prova på att tävla igen och så blev jag jätteförvånad att se mitt namn först på 50 ryggsim med en tid på 33,9 efter bara 9 träningsveckor. Jag förstod då att den tävlingskänslan var fortfarande sitter kvar i den 45 åriga kroppen och knoppen.

Jag kände mig glad och fick samtidigt motivationen att utveckla min träning för att simma snabbare.

//Leila

 Leila kommer med sin bakgrund som simmare och med kunskap som tränare/ledare att bidra med massor i vår verksamhet. Hon kommer främst att vara tränare i Ultra- och Ungdomsgruppen, tjänsten är på 50 % och Leila kommer att vara med på kvällsträningar, tävlingar och läger.

Fredrik Lundin, Sportchef Simklubben Neptun.

Skribent: Fredrik Lundin
Epost: This is a mailto link
 
Sportchef
Fredrik Lundin, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Simiaden
Göte Wine, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Ungdom
Justin Shields, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Mästerskap
Kevin Thorvaldsson
This is a mailto link

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm