Hoppa till sidans innehåll

Justin Shields blir ny Nivåansvarig tränare Ungdom

17 MAJ 2018 19:02
Vi kan glädjande berätta att Justin Shields från den 1 augusti är Nivåansvarig tränare för ungdomsnivå i SK Neptun. Justin börjar den 1 juni och under sommarn kommer han att jobba tillsammans med nuvarande nivåansvarige tränare Lee Williams.
  • Skapad: 17 MAJ 2018 19:02

Justin Shields

Välkommen Justin! Vi inleder med den klassiska sportfrågan, hur känns det?

Jag tycker att det känns spännande! Det känns häftigt att bli en del av en simförening med en så rik historia. Jag ser fram emot att få jobba med nya hungriga idrottare och mina nya, men bekanta, kollegor. 

För de som inte känner till dig sedan tidigare, berätta vem är du och berätta om din bakgrund inom simningen

Jag är född och uppväxt i USA, och det är därifrån jag har fått min erfarenhet som aktiv idrottare. Jag har tävlingssimmat sedan jag var 11 år, jag simmade sedan på college där jag fick stipendium och jag har deltagit på flera stora amerikanska mästerskap. Som coach har jag erfarenhet från både USA och Sverige. De senaste 5 åren har jag arbetat för två olika stockholmsklubbar och jag trivs verkligen bra här i Stockholm. Dock är jag faktiskt nyligen hemkommen från en tid i USA där jag vidareutvecklat mina kunskaper genom att coacha på collegenivå på Eastern Michigan University. Nu är jag glad och förväntansfull över att vara tillbaka och få bli en del av Neptun.

Vad är betydelsefullt är dig som ledare?

För mig är det viktigt att skapa en träningsmiljö där alla känner att de kan lyckas med sina mål. Vi ska ha kul på kanten så väl som i vattnet, och jag tror att vi når dit genom att jobba fram en stark teamkänsla.

Vilket är ditt bästa idrottsminne? 

I min egen simkarriär var det när jag simmade för Wayne State University och jag under mitt tredje år var med och bidrog till att vårt lag tog andra plats på NCAA Championships (DII). Som coach har jag många minnesvärda stunder där jag har fått se mina idrottare lyckats med sina mål, men jag vill inte rangordna dom på något sätt och kan därför inte peka ut något särskilt minne.

Vi tackar Justin för intervjun och önskar honom varmt välkommen till SK Neptun och lycka till!

Skribent: Fredrik Lundin
Epost: This is a mailto link
 
Sportchef
Fredrik Lundin, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Simiaden
Göte Wine, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Ungdom
Justin Shields, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Mästerskap
Kevin Thorvaldsson
This is a mailto link

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm