Hoppa till sidans innehåll

Johannes Skagius klar för SK Neptun!

01 MAJ 2018 08:31
Vi kan glädjande berätta att EM simmaren Johannes Skagius framöver kommer att representera Simklubben Neptun. Föreningsbytet tar 30 dagar och Johannes gör sin första tävling för Neptun på DM den 2–3 juni 2018.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2018 09:53

-       Neptun är en välorganiserad förening där jag kommer att få alla möjligheter att utvecklas både som människa och som simmare. Jag vill ta medalj på ett stort mästerskap och jag är säker på att Neptun kan hjälpa mig med det. Mitt första intryck av klubben är att den stämmer väldigt bra överens med mina värderingar. Så det ska bli fantastiskt kul att få vara med och vara delaktig i SK Neptun, säger Johannes Skagius. 

-       Med sina 15 SM-guld och flertalet finaler i EM och VM är Johannes just nu en av Sveriges mest framgångsrika manliga herrsimmare och ambassadör för Arena. Han kommer givetvis att bidra med idrottsliga framgångar, men framförallt är Johannes en teamplayer vilket vi värdesätter väldigt mycket i vår verksamhet säger Neptuns sportchef Fredrik Lundin.

Hej Johannes!

Först och främst, välkommen till Simklubben Neptun. Vi är så glada och stolta över att ha dig i Neptunfamiljen.

Vem är Johannes Skagius?

Jag är 23 år gammal. Uppvuxen i Sundsvall, men jag har också bott i Täby, Kanada och i Österrike. Jag har 3 syskon, 3 halvsyskon och jag är äldst.

Vilka är dina framgångar i simning och Öppet vattensimning?

Mina största framgångar är silver på Universiaden (2017), 7a & 9a på Långbane VM (2013, 2017), 5a på Långbane EM och 4a på Kortbane EM. 5 medaljer ifrån EJM: 1 guld, 2 silver, 2 brons (2012, 2013). 1 Guld ifrån EYOF (2013).

Hur ser dina framtida simplaner ut?

Närmast här kommer jag att simma EM i Glasgow. Därefter siktar jag på att kombinera studier och simning och mitt största mål närmsta 3 åren är OS i Tokyo.

Vilka är dina bästa råd till en yngre simmare som vill bli landslagssimmare?

Våga fråga oss om tips och hjälp. Det är jätteviktigt. Jag hade lite tur att jag insåg det ganska tidigt. År 2012 så hade jag som mål att kvala in till mitt första Junior EM. Det gick så bra att jag dessutom kvalade in till senior EM vid samma tillfälle. Då var jag yngsta herren i laget, vilket var väldigt nervöst. Men då helt plötsligt skulle jag åka och simma med mina då stora idoler som Lars Frölander, Stefan Nystrand och Simon Sjödin. Men då var jag tvungen att fråga om hjälp och tips eftersom jag inte visste hur det gick till på ett EM varken innan start eller efter start. 

Så jag utmanar er ungdomar, kom och fråga mig någonting!

Vilka intressen har du utanför simningen?

Jag tycker om att utöva nästan all sport, utom att springa. (Jag är simmare av en anledning.) Jag tycker också om att laga god mat såsom hemmagjord pasta med någon sås eller liknande. Jag gillar också att resa och se mycket, träffa nya vänner osv!

Du kan läs mer om Johannes på hans hemsida: https://johannesskagius.com

Skribent: Fredrik Lundin
Epost: This is a mailto link
 
Sportchef
Fredrik Lundin, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Simiaden
Göte Wine, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Ungdom
Justin Shields, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Mästerskap
Kevin Thorvaldsson
This is a mailto link

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm