Hoppa till sidans innehåll

Göte Wine ny nivåansvarig tränare Simiaden i höst

17 JUN 2019 11:40
Vår nuvarande nivåansvarige tränare för Simiaden Fredrik Hellöv går vidare och lämnar över stafettpinnen till Göte Wing. Övergången sker i augusti.
  • Uppdaterad: 17 JUN 2019 11:40

Hej Göte! 

Först om främst, välkommen till Neptun som anställd tränare. Vi är så glada att du ska börja hos oss i augusti som nivåansvarig tränare Simiaden.

Vi inleder med den klassiska sportfrågan, hur känns det?

 - Det känns riktigt kul att jag nu äntligen tar tag och uppfyller en lång dröm jag haft. Nämligen att få jobba med simning på heltid. Jag har nu i 25 år jobbat ideellt som simtränare. Nu får jag ge det mer tid, känns oerhört inspirerande och roligt. Men samtidigt lite pirr i magen att vad jag gett mig in på, så jag är ändå ödmjuk inför uppdraget. 

Vad tycker du om att göra på din fritid?

Faktiskt så är det att få träna själv. Något jag prioriterat ner det sista halvåret pga. arbete. Sen tycker jag om att stå i köket. Bjuda goda vänner på middag och umgås något jag också tycker om. Men det blir inte så ofta tyvärr.

Vilken är din tränarfilosofi? 

Min tränarfilosofi att alla simmare skall känna sig bekräftade och vara motiverande. Men skall man sammanfattandet med ett ord så är det engagemang. Sen jobbar jag oerhört med teknik och drills. 

Men kvalitativ träning med simmare som är motiverade där vi tillsammans jobbar mot gemensamma mål. Dels simmarens egna mål men också föreningens mål. Vi är ju med i Neptun och skall vara stolta att representera föreningen

Hur ser din egen träning ut? 

Jag joggar en hel del. Under 2018 joggade jag dryga 800 km. På de 11 senaste åren har jag 10 gånger deltagit i Stockholm Halvmaraton. Inte några snabba tider men tar mig igenom. Sen med flytten till Stockholm så hoppas jag hitta ett gym som jag känner mig bekväm i.

Vilket är ditt bästa idrottsminne?

Det är nog nu i höstas när en av mina gamla adepter blev FM medaljör på 100 och 200 frisim. Fast jag inte tränat henne på många år och hade så stor del i det. Men såg att långsiktig och ambitiös träning ger resultat. Sen utanför simningen så är väl Finlands VM guld i hockey högt på listan :-)

//Göte

 

Göte med sitt brinnande intresse för simning och sitt inspirerande ledarskap kommer att bidra med massor i vår verksamhet. Han kommer jobba som nivåansvarig tränare Simiaden och vara bryggan mellan bredd- och tävlingsim, tjänsten är på 100 % och Göte börjar den 1 augusti.

Fredrik Lundin, Sportchef Simklubben Neptun.

Skribent: Fredrik Lundin
Epost: This is a mailto link
 
Sportchef
Fredrik Lundin, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Simiaden
Göte Wine, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Ungdom
Justin Shields, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Mästerskap
Kevin Thorvaldsson
This is a mailto link

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm