Hoppa till sidans innehåll

Intervju med Alexandra Jensen

30 OKT 2018 12:44
Då och då intervjuvar vi en simmare eller simmerska som får berätta om hur han eller hon kombinerar sin simning med skola eller arbete. Denna gång kan du läsa om Alexandra Jensen som går NIU Simning på Stockholms Idrottsgymnasium.
  • Uppdaterad: 30 OKT 2018 12:44

(Bild av  Walter Forsberg Meinhart )

 

 

Hej!

Jag heter Alexandra och har från och med september 2018 varit en del av Neppan Familjen! Jag är 17 år och har under 9 år simmat i Polisen IF, Täby Sim och Sk Neptun. En av mina bästa prestationer måste vara när jag och mitt lag i Täby tog en fjärdeplats på JSM sommaren 2018. Det var en prestation för klubben, för laget och för mig själv. Det var även väldigt emotionellt eftersom det blev mitt sista mästerskap med Täby, men det gav mig också det jag behövde för att ta nästa steg genom ett klubbyte

 

Största idrottsminne

Mitt största idrottsminne måste nog vara när Jennie Johansson tog guld på 50 meter bröstsim på VM i Kazan. Jag minns att jag blev så glad för hennes skull, speciellt när hennes reaktion visades, men att jag också blev väldigt motiverad med tanke på hennes bakgrund som en “underdog”.

 

Mina studier

Jag pluggar idag Sambeteende programmet på Stockholms Idrottsgymnasium i centrala Stockholm. Mina gymnasieår började hösten 2017 och jag kommer ta studenten våren 2020.

 

Mitt veckoschema

Mitt veckoschema är ganska bra, jag har tid över för att plugga och lägga in gympass på veckodagarna. 

 

Min måndag börjar med gym på morgonen följt av engelska och samhällskunskap, så min skoldag slutar 15.00. Efter det är det träning som gäller, med landträning från 16-17 och simning 17-19. 

 

Tisdagar börjar med NIU-träning från 8 till 10. Därefter har jag matematik och kommunikation efter lunch fram tills 15.50. Då blir det ofta lite tajt med tid, så jag får äta min mellis på språng!

 

Onsdagar är sovmorgon- ingen morgonträning och jag börjar med mentorstid 10.50. Jag slutar dagen 15.45 efter matte och franska. Efter det bär det av till Eriksdalsbadet för träning från 17-19.

 

Torsdagar är lätt min bästa dag: jag har endast NIU-träning från 8-10 och sedan har jag fri tid  fram tills att eftermiddagspasset börjar. Ofta lägger jag in plugg på den här dagen, eller små ärenden.

 

Fredagar startar med träning från 6-7 eftersom jag börjar skolan redan klockan 8 med franska. Efter det har jag svenska och skoldagen avslutas med engelska fram tills klockan 14. Efter det väntar ännu ett eftermiddagspass på Eriksdal.

 

Om jag inte tävlar, är det simträning från 07.45-9 varje lördag, följt av gym.

 

Hur jag började på NIU

Det började med att jag läste på lite om de olika skolorna som fanns nära mig och vilka som erbjöd NIU. Jag såg att tre skolor, Tibble, Stockholms Idrottsgymnasium och Solna gymnasium hade NIU-simning och låg inom rimlig distans, så jag ansökte i december 2016 i första hand för bara idrotten. Sen gick jag på ett antal intervjuer och prov-simningar och fick känna på hur det kändes. Efter det ansökte jag till de olika skolornas program och när jag fått grönt ljus för både idrotten och programmet för skolorna, var det bara att välja.

 

Varför jag valde Stockholms idrottsgymnasium

Jag valde Stockholms Idrottsgymnasium för jag tyckte att möjligheten att få träna på Eriksdal med Sk Neptun 2 ggr i veckan, och skolan som helhet, var en väldigt bra sak för mig som individ och simmare. Jag såg att skolan kunde erbjuda mig utmaning i både min träning och mina studier, men att jag kunde ta allt i min takt- något som blev avgörande för mig i valet av gymnasie.

 

Råd till andra simmare

Mitt bästa råd till simmare som funderar på att kombinera skola och träning under gymnasiet, är att söka NIU. Genom att gå NIU får man helt andra förutsättningar för att klara sina studier och utvecklas inom simningen, bl.a genom hjälp och stöttning av coacher och andra simmare. Sen, om man vill ta det ett steg till, börja på Stockholms Idrottsgymnasium. Rektorn har en förståelse för träning som få skolor har, och de erbjuder verkligen allt för man ska nå sin fulla potential. 

 

Tack Alexandra och lycka till!

Skribent: Fredrik Lundin
Epost: This is a mailto link
 
Sportchef
Fredrik Lundin, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Simiaden
Göte Wine, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Ungdom
Justin Shields, 
This is a mailto link
Nivåansvarig Mästerskap
Kevin Thorvaldsson
This is a mailto link

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 

 

Sisu_farg_10x5cm