Hoppa till sidans innehåll

Tävla med oss


Att tävla inom masters är något vi rekommenderar. Masterssimningen utvecklas hela tiden och det finns både nationella och internationella tävlingar att delta i. Nationellt finns Masters SM kortbana, Masters SM långbana, Öppna disktriktstävlingar, Neptuns eget Klubbmästerskap, olika Open Water-arrangemang som Vansbro och Riddarfjärdssimmet.

Internationellt finns det Världsmästerskap(Masters VM), Europamästerskap(Masters EM), Nordiska Mästerskap(Masters NM) och ett stort antal öppna tävlingar världen över. 

Mer information om tävlingar kan läsas på Svenska Simförbundets hemsida (under rubriken Masters), www.simforbundet.se

För att tävla i masterssimning måste man representera en förening som är ansluten till Svenska Simförbundet och vara registrerad som masterssimmare och inneha licens. Som licensinnehavare får man Simförbundets kvartalsmagasin ”Aqua” och Folksams licensförsäkring. Licensavgiften är 300 kr/år och Simförbundet debiterar föreningen för licensavgiften.

 

Inom Neptun hanterar vi tävlingsanmälan på olika sätt beroende på tävling och hur sort deltagande det är från klubben. Större tävlingar som Masters SM hanterar vi en gemensam anmälan och ev bokning av boende och mindre tävlingar hanterar via oftast bara anmälan alternativt att simmaren gör en egen anmälan. I vår tävlingskalender beskriver vi detta enligt (eget), (anmälan), (anmälan, boende) eller (anmälan, boende, resa) för att underlätta för Er att förstå hur anmälningsprocessen går till.


Pre - masters som är en form av instegsnivå till masters simmar man från 20 - 24 år. Masters börjar samma år som du fyller 25 år. Sen tävlar man i klasser uppdelade enligt 25-29 år, 30-34 år, 35-39 år osv. Inom Svenska masters tävlar man ända upp till 90-94 år. Men de åldersklasser man tävlar i är kopplat till de som anmäler sig.

 

När det gäller lagkapper slår man ihop åldrarna på medlemmarna i laget och tävlar i 40 års klasser som ex120-59 år, 160-199 är, 200-239 år osv.  

 

Uppdaterad: 13 APR 2016 09:19 Skribent: Anders Berlin

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
Sisu_farg_10x5cm