Hoppa till sidans innehåll

FAQ - simbredd


- Mitt barn vill börja i er verksamhet,  hur går vi till väga?

Vår terminsverksamhet följer i stort sätt skolterminerna, som ny kan man börja både inför vår och höstterminen. Vi har inför terminerna innan bokningarna öppnat har vi "Intresseanmälansgrupper" på vår anmälningssida under rubriken "Simning barn och ungdom" då får ni information per mejl när anmälan öppnar till våra grupper för nya simmare. Länk till anmälningssida samt hur ni tar reda på vilken nivå som passar er bäst finns i frågan nedan.

- Hur vet jag vilken nivå som är rätt för mitt barn?

Simmare sim tidigare deltagit i vår verksamhet blir tilldelade en rekommenderad nivå inför kommande terminen av tränare, om du deltar i vår sommarsimskola kan ledarna där hjälpa dig med att hitta en grupp som passar din simmare. Är du helt ny rekommenderar vi att du läser om vad som är bra att tänka på vid nivåval klicka här för att komma dit! Skulle det vara så att nivån inte är tillräckligt utmanande eller för avancerad hjälper våra tränare och teamledare er på plats att hitta en annan lämplig nivå.

 

- Hur anmäler jag mitt barn?

Du anmäler dig via vår bokningssida som du kommer till genom att klicka här (öppnas i nytt fönster).

- Det går inte att anmäla sig/ kan vi få hjälp gällande nivåval, hur kan vi nå er?

Alla frågor rörande vår simskola och simträning kan du mejla in till oss på This is a mailto link. Gäller din fråga nivåval, vänligen berätta lite om barnets förkunskaper och ålder. Observera att anmälan inte är möjlig om barnet inte uppfyller de ålderskriterier som finns för gruppen.

- Mitt barn har tagit sim-märket Pingvinen Guld, betyder det att jag kan anmäla hen i er Pingvinen-nivå?

Inte nödvändigtvis, det kan hända att ditt barn har andra färdigheter som vi ta i beaktande. Det bästa är att i första hand läsa våra nivåbeskrivningar för att sedan anmäla dig utifrån vad som passar bäst. Liknande gäller även övriga simmärken.

- Behöver vi köpa entré till simhallen för att komma in?

Ni behöver endast köpa entré till andra famljemedlemmar som ska bada samtidigt som simträningen pågår. I Farstabadet, Kronobergsbadet, GIH-Badet och Västertorps simhall anger ni i kassan att ni ska träna med oss och ni släpps in. Till Eriksdalsbadet måste varje simmare och förälder ha ett entrékort som ni får av oss. Kortet är endast gilltigt för att delta i vår verksamhet (ej bubbelpool och äventyrsbad). Entrékorten delas ut utanför kassorna under terminens två första veckor.


- Behöver jag som förälder vara med i vattnet?

Nej, vi har ledare i vattnet i de grupper där det behövs.


- Vilken utrustning behöver man ha med sig?

För barn som tränar i våra grupper i lilla bassängen (Baddaren, Sköldpaddan, Pingvinen) behövs endast baddräkt och badmössa om man har långt hår. Eftersom vi tränar på vattenvana i dessa nivåer rekommenderar vi inte att man har simglasögon.

För barn i övriga nivåer i stora bassängen behöver man baddräkt (med fördel en som inte är löst sittande t.ex badshorts, dessa gör det svårt att simma) och badmössa om man har långt hår samt simglasögon. I Medley och Utmanarnivån är det också bra att ha med vattenflaska till träningen.

 

- När kan man börja träna flera gånger i veckan?

 I vår nivå Medley börjar simmarna träna två pass i veckan och vill man börja träna två gånger i veckan i nivåerna innan är det möjligt i mån av plats, kontakta oss på This is a mailto link för mer information. 

 

 

Kontakta oss
SK Neptun BreddSim
Adress:
 Götgatan 107 NB, 
116 62 Stockholm
Telefon:
 08-556 966 93
E-post: This is a mailto link
__________________________

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
Sisu_farg_10x5cm