Hoppa till sidans innehåll

som barn & ungdom


Träningen för barn och ungdom stegras i olika nivåer från enkla grundövningar/grundhopp till avancerade hoppserier.  Detta för att garantera hopparens säkerhet och utveckling. För att bli godkänd på en nivå bör man klara en speciell hoppserie i vattnet. Nivåkontroller genomförs i alla våra grupper under terminen. När du fått godkänt på en nivå, är du redo att anmäla dig till den nivån nästa gång du bokar en aktivitet med oss. 

Det är bra att börja träna simhopp i tidig ålder, eftersom en detaljerad teknik bör vara automatiserad före puberteten om målet är att kunna deltaga på tävlingar i Svenska Simförbundets regi. Därför har vi också s.k. TEST-grupper på olika nivåer. Där tränar barn (6-11år) som har extra goda förkunskaper, som klarar de fysiska kraven och vill träna minst 2ggr/vecka. 

Alla barn som vill vara med i  TESTgrupperna anmäler sig till uttagningen för att testas. Om du klarar kraven kan du börja träna i en TESTgrupp.

På så sätt kan vi erbjuda alla hoppare en rolig, meningsfull och stimulerande träning så att alla hoppare kan utvecklas efter sina förutsättningar och mål. 

 

 

 

 

Uppdaterad: 30 JUL 2018 18:41 Skribent: Galina Nässelius

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
Sisu_farg_10x5cm