Hoppa till sidans innehåll

Basverksamhet / Nivå 3


Nivå 3

Nivå 3 (Rekommenderad ålder 8-12 år)

nivå 3 lägger vi de sista grunderna för musiksimningen och tävlandet. Det innebär bl.a. att vi tränar på koreografi i lag såsom positionsbyten, kadenser, lyft och kast. Vi övar att räkna till olika takter och hur man drillar effektivt och rappt. Vi övar på C-figurer och B- figurer, och tränar de övergångar och grundpositioner som är frekvent återkommande i alla figurgrupper och musikprogram (lod, böjt ben, spagat, sidsplit, balettben, pik, piknedgång, delfinnedgång, ytbåge, knekt och kip). Landträningen blir ännu viktigare än tidigare, vilket även innebär att de aktiva får ta eget ansvar över sin vighetsträning och jobba hemma på egen hand. Vi tränar på att kunna sitta platt i split och spagat med båda benen, kunna hålla en plankposition i mer än 30 sekunder samt på att kunna utföra ”rapphetsövningar” med perfekt sträckta ben och fötter med exakt timing synkroniserat, i grupp. Simningen fortsätter att vara en väsentlig del av passen och utgör en stor del av konditionsträningen. Tränarna för dagbok där simtider antecknas så att konstsimmarna lätt kan följa sin utveckling.

 

Förkunskaper:

Föregående nivås mål. Samt ett godkännande från nivåansvarig tränare.

Mål:

*  Kunna stå i brygga med sträckta armar och ben ihop i 10 sekunder. 

* Kunna utföra en arianarotation från höger spagat till split följt av vänster spagat på land. I denna rotation måste ska minst en spagat vara platt på marken, den andra får vara max 10 centimeter från platt position och spliten får vara max 15 centimeter från platt position.

*  Kunna gå ner i brygga på egen hand ifrån stående position till brygga och sedan upp till stående position igen. 

*  Kunna hålla ett rakt lod strax under eller i knähöjd i 10 skovlingstag. 

*  Kunna hålla en vinkelrät trana med en höjd på halva låret i 10 skovlingstag. 

*  Kunna hålla ett böjt ben på halva låret i 10 skovlingstag. 

*  Kunna hålla höger balettben med parallella höfter och benet i 90 graders vinkel i vattnet 10 meter åkandes med huvudet först. Huvudet ska vara i linje med kroppen och öronen 
under vattenytan. 

*  Kunna utföra övergången mellan pik och nedsänkt dubbelt balettben med en rät vinkel 
mellan överkropp och ben, skovling och torra hälar. 

*  Kunna åka 2 meter framlänges i ytbåge. 

* Kunna utföra en näst intill helt rak barracuda med där konstsimmaren verkligen rullar ut överkroppen.

* Kunna utföra ett lagprogram till musik i 45 sekunder där följande saker ingår: Minst 3 formationsändringar. Upptramp. Armrörelser i eggtramp. Balettbensserie. Eggtramp/polokick till pik till böjt ben-trana-lod-sjunk-markering vid vristen-bakåtvolt. Barracuda.

Utöver att du når målen kunskapsmässigt för nivån krävs det även att du har minst 80 % i träningsnärvaro vid gruppens träningstillfällen för att kunna gå vidare till nästa nivå. 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 16 FEB 2016 18:47 Skribent: Annika Bäcklin Freund

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm