Hoppa till sidans innehåll

Basverksamhet / Nivå 2


Nivå 2

Nivå 2 (Rekommenderad ålder 7-10 år)

nivå 2 ligger fokus på att lära sig grundpositionerna (balettben, flamingo, ytbåge, spagat, sidsplit, pik, kip, lod, böjt ben och trana). Dessa tränas och finslipas frekvent på land och i vattnet. Vi avancerar huvudståendet på land och övar nu även på att stå i grundpositionerna böjt ben, trana, spagat och tvärsplit. Vi jobbar mycket med att utveckla en korrekt understödjande skovling genom övningar med gummiband på land och varierade övningar i vattnet. På så sätt kan konstsimmarna förbättra sin höjd i de vertikala grundpositionerna. Vi tränar mycket på att förbättra presentationen, tempot och höjden i polo-kick. Under träningarna övar vi de fyra simsätten kontinuerligt. Simpassen är mycket varierande med betoning på kondition, pulsträning eller konstsim på längd. Vi utvecklar drillen på land och serierna konstsimmarna lär sig blir mer avancerade i längd och tempo. Under terminen deltar nivåns konstsimmare i mindre kvaltävlingar och uppvisningar.

Förkunskaper:

För att kunna träna på denna nivå krävs att man klarar alla moment som ingår i målen för nivå 1 samt ett godkännande från nivåansvarig tränare.

Mål: 

*  Sidsplit med sträckta knän och fötter, med ovansidan av fötterna uppåt och med mindre än 10 centimeter kvar till golvet. 

*  Spagat på båda benen med höfterna parallella, knän och fötter sträckta, med mindre än 5 centimeter kvar till golvet. 

*  Kunna stå i plankposition på armbågarna med axlarna i linje i 30 sekunder utan att tappa kroppskontrollen. Kroppen ska vara helt rak och sträckt med rumpan spänd. 

*  Kunna stå på huvudet på land på egen hand i 10 sekunder och visa grundpositionerna lod, kip, böjt ben, split och trana med sträckt kropp och sträckta ben med raka knän och sträckta fötter. 

* Kunna stå på händer med magen mot vägg.

* Kunna gå ned till brygga från stående position.

* Kunna utföra momentet handstående nedrullning.

*  Kunna med hjälp av händerna gå från magläge till en 90-gradig vinkel i svanken med händerna som stöd i golvet och överkroppen sträckt. 

*  Kunna simma alla simsätten kombinerat i medley med medleyvändningar. 

*  Kunna åka i polo-kick 5m med båda armarna rakt upp sträckta intill öronen med handflatorna inåt. Armhålorna ska vara utanför vattnet. 

* Kunna simma 25m crawl med endast två andetag.

*  Kunna hålla positionen lod i en helt rak linje med sträckt hals, sträckta knän och fötter på en höjd som är vid halva smalbenet, med hjälp av understödjande skovling i 10 skovlingstag. 

*  Kunna hålla böjt ben, T-position och trana över knähöjd i 10 skovlingstag. 

*  Kunna utföra figuren balettben kontrollerat med standardskovling, parallella höfter och benet i 90 graders vinkel i vattnet med en höjd vid lårets mitt. Huvudet ska vara i linje med kroppen och öronen under vattenytan. 

*  Kunna utföra ett rakt upptramp från under vattenytan med korrekt teknik, armarna ner och fin sträcka och hållning minst till höftbenet. 

*  Kunna utföra ett kontrollerat tumlarlyft från pik till lod med dunkar. 

*  Kunna utföra en delfinnedgång från ett fint sträckt ryggläge till ytbåge. Håll ytbågen i 5 sekunder med ytbågsskovling. 

*  Kunna hålla höger/vänster spagat/sidsplit med dunkar i vattnet i 10 sekunder med mindre än 30cm till platt läge i vattenytan. 


Utöver att du når målen kunskapsmässigt för nivån krävs det även att du har minst 75 % i träningsnärvaro vid gruppens träningstillfällen för att kunna gå vidare till nästa nivå.


 

 

 

 

Uppdaterad: 16 FEB 2016 18:47 Skribent: Annika Bäcklin Freund

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm