Hoppa till sidans innehåll

Nordiska juniormästerskapen 2012

29 APR 2012 23:08
Fredagen den 20 april åkte Elin Grahn, Lovisa Börthas, Agnes Moisander och Elsa Åkesson från SK Neptun tillsammans med Madeleine Billing från Täby Syncro och Daniella Röhss från Järfälla SS till Köpenhamn för att delta i Nordiska Juniormästerskapen. Med som tränare var Rebecca Varjomaa från SK Neptun samt Fanny Swahn från Täby Synchro.
  • Skapad: 29 APR 2012 23:08

Efter att ha känt på bassängen på fredagskvällen och även kört igenom musikprogrammen ett par gånger så startade tävlingarna på lördagsmorgonen med figurer. Alla sex simmare gjorde överlag fina figurer och kammade hem platserna 1-6 med Elin på första plats, följd av Daniella, Madeleine, Lovisa, Agnes och Elsa. 

 

Efter figurtävlingarna var det bara att ladda om inför parsimningen där Sverige ställde upp med två par, Elin och Lovisa samt Agnes och Elsa. Agnes och Elsa var först ut av de svenska paren med start nummer 5. De gjorde en fin simning med några få missar och fick bra betalt av domarna med höga sexor och låga sjuor. Slutpoängen blev 71.750. Både tränare och simmarna var nöjda med deras insats. Som sista startande par så var det dags för Elin och Lovisa. Elin och Lovisa genomförde en stark och fin simning med endast några få synkmissar i programmet. De belönades med höga sjuor för sitt program och nådde en slutpoäng på 76.125.

Efter att partävlingen var avslutad så kunde vi konstatera att Sverige tog guld genom Elin och Lovisa och silver genom Agnes och Elsa samtidigt som det norska paret knep bronsmedaljen. 

 

På söndagen var det då dags för solotävlingarna och även här ställde Sverige upp med två startande. Daniella och Madeleine. Daniella var först ut av de två svenskorna och genomförde en stark och fin simning med några missar, hon betalades med höga sexor för sin insats och var nöjd med sin simning. Madeleine startade sist i denna solotävling. Även hon gjorde en fin simning och hade några missar i sitt program. Belönades gjorde hon med höga sexor och några låga sjuor för sitt program. Vi kunde även här konstatera att det blev dubbelt svenskt på pallen genom guld till Madeleine och silver till Daniella, och en simmare från Danmark på tredje plats. 

 

Hela den svenska truppen var nöjda med sina insatser under helgen, och efter viss försening av tåg var det skönt att anlända till Stockholm central några medaljer rikare. Nu ser vi fram emot tävlingen i Ungern i juli som är nästa stora internationella tävling för några av simmarna i SK Neptuns elitgrupp. 

Skribent: Rebecca Varjomaa

Kontakta oss
SK Neptun Konstsim
Adress: Götgatan 107 NB,
116 62 Stockholm
E-post: This is a mailto link

Stöd oss genom att klicka på bilden nedan!

IMG_3692

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm