Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn över Neptun på öppna USM i Eriksdalsbadet

16 NOV 2015 10:26
I helgen arrangerade SK Neptun med stöd från andra Stockholmsklubbar Sveriges genom tiderna största konstsimstävling. Hela 179 konstsimmare från 9 olika länder (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Armenien, Tyskland, Ungern, Polen och England) deltog i arrangemanget.
  • Skapad: 16 NOV 2015 10:26

Tävlingen blev en riktig framgångssaga för Neptuns del, totalt kammade vi hem hela 12 medaljer och många simmare slog sina personliga rekord och genomförde sina bästa musikprogram och figurer någonsin. 

 

I B-klassen tog Emilia Freund brons i solo och Emilia Freund och Alice Eriksson vann silver i par. I C-klassens figurtävling blev det trippel Neptun högst upp i den svenska tävlingen. I C-parstävlingen vann Sandra Freund och Ella Kornelson guld och Olivia Goldin och Sanna Claesson simmade hem bronset. Båda paren genomförde kanonfina simningar! I den öppna partävlingen hade Ella och Sandra tävlingens bästa musikprogram men i det totala så räckte det inte riktigt hela vägen fram utan det blev en hedrande silvermedalj i stället. I C-klass solo blev det trippel Neptun igen i form av Sandra Freund på en första plats, Ella Kornelson på en andra och Olivia Goldin på en tredje plats. I den öppna klassen vann Sandra silver och Ella brons. Utöver detta så vann kombilaget som var tävlingens yngsta grupp, brons i kombinationstävlingen. I grenen C-lag hade Neptun i år glädjande nog två kvalificerade lag, en bedrift vi är oerhört stolta över! Laget med Sandra Freund, Ella Kornelson, Olivia Goldin och Sanna Claesson vann guld i den svenska tävlingen och silver med mycket liten marginal upp till guldet i den öppna tävlingen där Ungerns lag till slut segrade. Det andra Neptunlaget med Jean Rudström, Olivia Rossing, Iris Kenttä och Maria Rosenqvist genomförde sin starkaste och absolut bästa simning fram tills nu och slutade i totalen på en åttondeplats. 

 

Lilla sportspegeln var med oss under hela lördagen och filmade till ett reportage om konstsim som kommer att visas senare i vår. Jättekul!

 

Tränare och aktiva är väldigt nöjda och glada efter helgens alla framgångar och fina insatser. Nu njuter vi i ett par dagar innan vi tar nya tag och blickar framåt mot nya mål. Vi vill rikta ett STORT TACK till alla föräldrar som jobbat hårt med att genomföra ett fantastiskt arrangemang. Era ideella krafter är ovärderliga för klubben!

 

                     lagbild

 

                     C-lag 1

 

                     C-lag 2

 

                     c-solo

 

                      bpar

Skribent: Kristian Svensk

Kontakta oss
SK Neptun Konstsim
Adress: Götgatan 107 NB,
116 62 Stockholm
E-post: This is a mailto link

Stöd oss genom att klicka på bilden nedan!

IMG_3692

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm