Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger Andorra.

25 AUG 2013 16:00
Det var ett trött, nervöst och förväntansfullt gäng som möttes på Arlanda 04.30 den 4.e augusti. Vi skulle äntligen få åka till Andorra och träna på Laura Amoros campus 2013. Laura Amoros är en av världens mest välrenommerade tränare inom konstsim.
  • Skapad: 25 AUG 2013 16:00

Med på resan som aktiva var Julia Hammarström, Tilda Lidman, Emilia Freund och Sandra Freund och som tränare följde Annika Bäcklin Freund och Rebecca Varjomaa.

 

Vi flög till Barcelona och därefter åkte vi buss i ca 3 timmar för att ta oss till Andorra och anlände på hotellet där vi skulle bo vid 16 tiden på söndagseftermiddagen. Vi pratade lite om lägret och sen väntade första bassängpasset direkt på kvällen, där genomfördes olika tester för att se vilken grupp man skulle träna med resten av veckan. Tilda och Julia hamnade i grupp 3 och fick träna med Giesela, en fd spansk landslagssimmare, och Emilia och Sandra hamnade i grupp 2 och fick träna med Pilar, som vart hos oss ett flertal gånger och framför allt hjälpt elitgruppen men även hållt lite tränarkurser.

 

På måndagsmorgon hämtade bussen upp oss vid 9 på morgonen och tog oss till simhallen för veckans första riktiga träningspass. Allt från teknikträning, koreografi, hiphop, flamenco, improvisation och gymnastik stod på schemat för veckan, vi skulle också få träna på de nya figurerna som FINA tagit fram. Tjejerna hade lite svårt i början med att förstå allt som sades eftersom att spanska blandades med engelska men kom ganska fort in i detta och några av simmarna från andra länder pratade mycket bra engelska och hjälpte till och översatte när detta behövdes. Träningen var hård men inte överdriven. Och vi som tränare kunde se att teknik, postioner och sträcka förbättrades redan från första passet!

Vi fick också veta att tjejerna skulle få träna två och två för Laura, som inte hade någon egen grupp,  vilket vi tyckte var väldigt bra! Där fick vi som tränare veta vad de individuella simmarna behövde träna på för att utvecklas, och framför allt hur vi skulle träna. Vad som var viktigt att tänka på och vilka redskap som kunde användas. Mycket bra, och tjejerna utvecklades och fick lära sig nya tekniker och sätt att träna på.

 

Det var ju inte bara för simmarna vi var här, utan tränarna som var med på campuset hade också work shops. Och detta år hade vi ca 1 timme varje dag där vi fick kasta oss i bassängen. Där gick vi igenom allt från standard skovlingar, nya figurerna, lyft och vi fick även göra en liten lagdel. Mycket utvecklande och bra att få känna hur de känns att göra skovlingsbyten, postionsbyten osv för att på ett bättre sätt kunna förklara för våra aktiva hur dom ska göra och hur det ska kännas. Jag tror att både Annika och jag fick lite blodad tand och tyckte att det var höjdpunkten på dagen när vi fick hoppa i bassängen  och träna lite själva.

 

Lägret avslutades med en uppvisning och diplomutdelning på lördagen. De aktiva visade upp vad de gjort under veckan, hiphopdansen, flamencon och det hela avslutades med att de gjorde en kombination till Grease där alla tre grupper hade en egen lag del, ett litet skådespeleri och något solo.

 

Tränarna hade frågestund med Laura och frågade allt från hur man förbättrar sträckt ryggläge till fötterna till hur man förbereder sig inför tävling.

 

För att summera denna vecka så har den vart mycket lärorik och rolig. Jag och Annika har konstaterat att dom tränar på samma sätt på alla nivåer och gör samma övningar från det att dom börjar till högsta nivå. Dom visar på land hur en postion ska se ut genom att korrigera simmarens kropp till den rätta postionen så de får en känsla av hur de ska kännas på land för att sedan kunna använda detta i vattnet.

 

Vi är nu alla taggade för en ny termin här hemma och Sandra och Emilia pratade redan där om att de vill åka tillbaka nästa år, ett mycket bra betyg! Nu tar vi med oss det vi lärt oss på denna resa till Forsgrenska och tränar ännu hårdare inför stundande Ungdoms SM. ,

 

Väl mött i simhallen!

Rebecca Varjomaa

 

 

 

 

Skribent: Jan-Olov Hammarström

Kontakta oss
SK Neptun Konstsim
Adress: Götgatan 107 NB,
116 62 Stockholm
E-post: This is a mailto link

Stöd oss genom att klicka på bilden nedan!

IMG_3692

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm