Hoppa till sidans innehåll

Comen cup 1-7/8 2017

08 AUG 2017 08:48
  • Uppdaterad: 08 AUG 2017 08:51

Neptuns landslagspar bestående av Ella Kornelson och Sandra Freund blev i början av året uttagna till Comen cup, världens största ungdomstävling i konstsim för simmare i åldern 13-15 år i Portugal.

Under sommaren har paret jobbat hårt i Eriksdalsbadet för att förbereda sig för denna stora och prestigefulla tävling. I tisdags i förra veckan bar det av till Portugal och simmarna åkte på tävlingen tillsammans med sina två tränare Laia Blanco och Pilar Clapés. Tävlingen ägde rum i den lilla orten Mealhada som låg drygt en och halv timme från Porto. De första två dagarna på plats bestod av mycket träning och förberedelser. Parförsöket ägde rum på torsdagen och Sandra och Ella gick ut som tjugoåttonde och sist startande par i det stora startfältet. De genomförde en mycket fin simning och belönades för det poängen 66.2668. I enbart musiken låg de därmed på en sextonde plats före duktiga konstsimsländer som bland annat Tjeckien, Egypten och Turkiet. Därefter blev det en dag till med träning innan det var dags för figurtävling. I figurtävlingen placerade sig simmarna på en 177:e respektive 206:e plats av 256 deltagare och tillsammans med musiksimningen så blev slutresultatet i tävlingen en 19:e placering av 28 deltagande par från hela världen. De tolv bästa i försöken gick till final och den simmades på lördagskvällen. På pallen blev det ryskt i topp, något som under de senaste 20 åren blivit mer av en regel än ett undantag. 
 
Tävlingen har gett många nya insikter, erfarenheter och lärdomar och framför allt stor mersmak, och nu väntar lite vila och återhämtning innan det är dags att inleda en ny säsong. Förhoppningsvis kan vi komma tillbaka nästa år och göra ett ännu bättre resultat! 
hemsida2

hemsida3

hemsida1

hemsida4

hemsida5

hemsida6

Skribent: Annika Bäcklin Freund
Epost: Adressen Gömd

Kontakta oss
SK Neptun Konstsim
Adress: Götgatan 107 NB,
116 62 Stockholm
E-post: This is a mailto link

Stöd oss genom att klicka på bilden nedan!

IMG_3692

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm