Hoppa till sidans innehåll

Andorraläger 2014

04 JAN 2017 21:53
  • Skapad: 04 JAN 2017 21:53

Andorra 2014

TRÄNINGLÄGER I ANDORRA 2014
 
 
Söndagen den 3 augusti inledde vi dagen med att mötas på Arlanda, för att därifrån ta oss till Barcelona och vidare med buss därifrån till Andorra där träningslägret skulle äga rum.
Med på resan som aktiva var Ella och Sanna och deras pappor som åkte med som stöd. Som medföljande tränare åkte Gertrud Ekman Öhrn med.
Flygresan gick bra, när vi kom fram kände vi oss allesammans ganska möra. Men då var det bara att hoppa in i en buss för en ytterligare 3 timmars resa för att komma till vår slutdestination.
Väl framme blev vi tilldelade våra rum. Ella och Sanna fick ett eget rum att dela på. Efter att vi lämnat av våra väskor på rummen gick vi upp till matsalen för att äta middag och träffa alla de andra som skulle vara med på lägret. Vi hade nämligen kommit sent. Så att de andra tjejerna hade redan haft ett kort simpass. 
 
Eftersom att vi hade anlände sen på söndagen hade tjejerna inte haft möjlighet att vara med på det första träningspasset där de gjorde tester och delades in i olika grupper. Men som tur var kunde de göra det under det första ”riktiga” träningspasset på måndagen istället. Både Ella och Sanna hamnade i den rosa gruppen. Den gruppen passade dem perfekt. De låg någonstans i mitten på gruppens nivå. Och de andra simmarna var i samma åldersgrupp som dem.
Under den första dagen fick de både prova på landträning, simning, teknik och koreografioch dessutom hade de en danslektion. De skulle ha flera danslektioner under veckan och Sanna och Ellas grupp skulle få dansa hiphop/street. Efter danslektion som var den sista timmen innan lunch, var det dax att åka tillbaka med bussen till hotellet igen för att äta lunch. Varje dag till både lunch och middag var det trerätters. Detta var väldigt bra. För om tjejerna inte tyckte om förrätten kunde de äta varmrätten o vice versa. Ibland behövde man va på dem lite för att de skulle äta ordentligt, men för det mesta gick det bra.
Efter lunchen hade de en paus på ca 1 timme där de kunde vila sig eller sova lite, vilket var bra eftersom de hade väldigt långa dagar. Vid 15:30 var det tid att åka tillbaka till simhallen igen. Ella o Sannas grupp hade Laura Amoros som tilldelad tränare. Vilket var superbra! Väl i simhallen fortsatte de med lite teknik. För att sedan börja drilla det lag som de skulle göra på uppvisningen som skulle äga rum den sista dagen på lägret. Svårighetsgraden på laget sattes efter hur de hade presterat på den tidigare träningen. Efter att de lärt sig början på laget fick de hoppa i vattnet och prova. Först till knack och sedan till musik. I början hade de lite svårt, de var mycket att få ihop, både en ny koreografi och att räkna på spanska. Men när de väl hade lärt sig att räkna ordentligt, så blev det mycket lättare för de båda tjejerna att hänga med. Och de kunde börja tänka mer på utförandet!
Det sista träningspasset på dagen slutade runt 19:30 och efter det var det tid att åka tillbaka till hotellet för att äta middag. Efter varje middag hade vi kvällsmöte där vi gick igenom vad som hade varit bra under dagen. Hur alla mådde, om det var något speciellt som skulle hända. Eller om det var någonting som vi behövde tänka på. När väl mötet var slut var alla så trötta att det var dums i säng som gällde. Det var väldigt långa och lärorika dagar och tjejerna var trötta på kvällen! 
 
På tisdagen var Beth Fernandez med i simhallen. Hon är Spaniens fd. landslagstränare. Till största del var hon tillsammans med oss tränare. Hon pratade om hur man skulle göra träningen mer lekfull, att det var en superviktig del för att simmarna skulle stanna kvar. Och att nästan all konstsimträning med små skulle vara baserad på att de skulle ha roligt, att de ska vilja komma till träningarna- riktigt längta dit. Hon pratade också om att det är väldigt viktigt att man som tränare har en bra attityd, att man är positiv. Inte bara till sina elever, utan också till alla föräldrar, de som jobbar på badet etc. Och att det är en bra gemensam positiv attityd i klubben!
Vi var också i vattnet och provade olika övningar som hon använde till simmare på lägre nivåer. Olika övningar och lekar som var teknik baserade, eller gjorda för att utveckla simmarens fantasi, kroppsuppfattning, rörelseförmåga och artistiskafärdigheter. Det var superkul och lärorikt. Det var synd att simmarna inte fick ha henne som tränare eftersom hon är så himla duktigt och inspirerande. 
 
På onsdagen hade tjejerna bara halvdag. Satt de hade morgonpass som vanligt. Och sen efter lunch fick de gå till ett spa. Detta uppskattade Sanna och Ella väldigt mycket. De var båda helt möra i kroppen efter all träning. Satt detta var ett perfekt avbrott.
 
Alla dagar såg ungefär likadana ut. De hade landträning, simning, teknik, koreografi, dans och gymnastik. Och under veckans gång så såg man hur Ella och Sanna kom mer och mer in i det och utvecklades i snabb takt och de lärde känna nya kompisar från andra länder. Båda två tyckte att det var väldigt kul och man kunde se hur de kämpade. 
 
På fredagen, dagen innan uppvisningen hade tjejerna disco på kvällen. Discot ägde rum på hotellet och alla tjejerna var i gasen och klädde upp sig. Det var kanon! Alla tjejer var där och alla tränare. Och det var musik och dans och mycket skratt. Vid 11 var diskot slut och det var tid för alla att gå och lägga sig.   
 
Den sista dagen hade de uppvisning inför alla föräldrar. De var det som både Ella och Sanna tyckte var roligast på hela veckan. Innan uppvisningen var de mycket nervösa. De skulle nämligen både visa upp dansen som de hade lärt sig och musikprogrammet. Det gick mycket bra! Som avslutning körde alla tjejerna tillsammans ett litet program som de både hade valt musik till och gjort koreografin. Det var ett bra avslut. Efter det var det dags att säga adjö till alla sina nya kompisar och de tränarna som de hade haft under veckan. Båda tjejerna var väldigt trötta och även om det var tråkigt att åka därifrån skulle det bli väldigt skönt att komma hem. De hade båda lite hemlängtan i slutet, speciellt efter sina sängar, då de på hotellet hade varit väldigt hårda.
Och även om denna vecka av intensivt tränande är slut är de otroligt taggade inför att komma hem och börja höstterminen.

 

Skribent: Annika Bäcklin Freund
Epost: Adressen Gömd

Kontakta oss
SK Neptun Konstsim
Adress: Götgatan 107 NB,
116 62 Stockholm
E-post: This is a mailto link

Stöd oss genom att klicka på bilden nedan!

IMG_3692

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm