Hoppa till sidans innehåll

Poznan cup 2013

26 FEB 2013 20:13
Poznan cup 2013

Tävlingen i Poznan inleddes på fredagen och den hade deltagare från Vitryssland, Bulgarien, Slovakien, Tjeckien, Sverige, Ungern, Polen och Litauen. Från Sverige åkte Elin Grahn och Lovisa Börthas tillsammans med sin tränare Ida Björkestam för att ställa upp i den internationella partävlingen.
  • Skapad: 26 FEB 2013 20:13

I figurtävlingen startade 74 simmare och Sveriges Elin Grahn placerade sig på en 20:e plats och Lovisa Börthas på 36:e. De gjorde bra figurer men ingen av dem fick till någon riktig ”fullträff” utan det fanns moment i samtliga figurer som de kunde ha gjort bättre.
 

I musiksimningen var det totalt 21 deltagande par och Elin och Lovisa gick ut som startnummer 10, en mindre fördelaktig lottning eftersom det i konstsimssammanhang är bäst att starta så sent i startfältet som möjligt. Elin och Lovisa simmade sitt musikprogram väldigt bra med bara ett fåtal missar och placerade sig i sitt fria program på plats 4, mindre än 2 tiondelar från tredjeplatsen på 72.210. Tillsammans med figurresultaten slutade de dock på en 6:e plats av 21 startande par. Vi fick väldigt positiv feedback av flera domare gällande vårt musikprogram. Tävlingsledaren kom fram till oss direkt efter paret hade simmat och berömde tjejernas simning och koreografi så det kändes väldigt roligt! Vi är väldigt nöjda med insatsen i musiksimningen men kommer att åka hem och hårdträna figurer. I går åkte simmarna i SK Neptuns elitgrupp till Barcelona för att träna tillsammans med C.N. Kallipollis juniorer och den före detta spanska landslagstränaren Ana Tarres. Vi hoppas att träningslägret ska ge resultat och att det kommer att gå ännu bättre i Bratislava i mars och Ungerska öppna i april! Är ni nyfikna på att se deras simning så hittar ni den här: 

http://www.youtube.com/watch?v=nHxrk6Vt26Y

 

zeta1

 

 

zeta2

 

 

zeta3

Skribent: Ida Björkestam

Kontakta oss
SK Neptun Konstsim
Adress: Götgatan 107 NB,
116 62 Stockholm
E-post: This is a mailto link

Stöd oss genom att klicka på bilden nedan!

IMG_3692

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm