Hoppa till sidans innehåll

Neptuns konstsimmare i topp på helgens JSM!

19 MAR 2012 19:03
I helgen gick årets JSM i konstsim av stapeln i Rosenlundsbadet i Jönköping. SK Neptun hade i år fyra deltagare med från elitgruppen.
  • Skapad: 19 MAR 2012 19:03

Tävlingen inleddes med figurer och Neptunsimmarnas placeringar i denna gren blev 1:a, 2:a, 5:a och 6:a. Alla simmare gjorde bra ifrån sig och de visade på stor utveckling sedan förra året! Kul! Efter figurerna var det dags för partävlingen och där gick Elin Grahn och Lovisa Börthas ut som första startande par. De startade sitt program starkt men gjorde en del missar i slutet av sitt program. De fick missarna till trots, sina högsta poäng hittills i tävlingssammanhang. Elsa Åkesson och Agnes Moisander gick ut sist i partävlingen och debuterade sitt nya program. För att vara första gången simmade tjejerna mycket bra och det nya programmet mottogs väl av domarna. Även de fick sina högsta poäng någonsin i denna gren. Elin och Lovisa blev svenska juniormästarinnor i par på fina poängen 139.1128. Elsa och Agnes kammade hem andra platsen på 128,3018. Ned till Göteborgsparet på tredje plats var det hela 32 (!) respektive 21 poäng! Något som i tävlingssammanhang anses vara väldigt mycket!

 

I solot tävlade Agnes Moisander för första gången i juniorklassen. Agnes gjorde en fin simning men blev trött på slutet av sitt program. Hennes simning och fina figurer räckte dock till en hedersvärd tredjeplats! Till saken hör att Agnes var tävlingens yngsta deltagare med sina 13 år. Agnes blir junior ”på riktigt” om först 2 år! Tränare och aktiva är mycket nöjda med helgens resultat och prestationer! Nu laddar vi om batterierna och satsar vidare! 

 

Skribent: Ida Björkestam

Kontakta oss
SK Neptun Konstsim
Adress: Götgatan 107 NB,
116 62 Stockholm
E-post: This is a mailto link

Stöd oss genom att klicka på bilden nedan!

IMG_3692

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm