Hoppa till sidans innehåll

Frågor och svar


Vanliga funderingar kring konstsim


* Kan man höra musiken under vattnet?

Ja man kan höra musiken under vattnet med hjälp av undervattenshögtalare. Musiken hörs lika bra under vattnet som över. Detta är en förutsättning för att man ska kunna utföra varje moment i takt till musiken och i takt med varandra. Förutom att lyssna på musiken räknar man också genom hela programmet.

 

* Har man en sådan där klämma på näsan?

Svaret är ja. För att inte få in vatten i näsan använder man sig av en näsklämma.

 

* Vad är det för klet ni har i håret och har ni det alltid när man tränar?

När man ska tävla sätter konstsimmarna upp håret i en stram knut. För att få frisyren att sitta tar man hjälp av gelatin. Det är endast vid tävlingar och uppvisningssammanhang som konstsimmare sätter upp håret med gelatin. Vid alla träningar använder simmarna badmössa och glasögon. På tävling använder man sig också av vackert utsmyckade baddräkter. Allt för att ge ett sånt vacker och artistiskt uttryck i vattnet som möjligt.

* Vad är det bästa med konstsim?

Det är att det är en sån kreativ sport där bara fantastin sätter gränser för vad man kan göra och skapa i vattnet. Flytmoment blandas med simhopp, akrobatik och rörelser på olika sätt i vattnet tillsammans till härliga toner av olika sorters musik. Träningen är också väldigt mångsidig då de aktiva tränar allt från hållning, smidighet och spänst, till styrka och kondition.

Uppdaterad: 01 JAN 2012 13:28 Skribent: Galina Nässelius

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
Sisu_farg_10x5cm