Hoppa till sidans innehåll

FAQ - Coronaviruset


Just nu får vi in en hel del frågor till oss i föreningen som handlar om hur coronaviruset. Vi har tyvärr inte möjligheten att besvara alla direkt. Därför har vi nu upprättat denna sida för att besvara några av de mest återkommande frågorna från er medlemmar.

 

Senaste föreningsinformationen om covid-19:

Folkhälsomyndigheten och Svenska Simförbundet om träning:

 Vad kan jag som medlem göra för att bidra på bästa sätt just nu?
Viktigaste just nu är att stanna hemma om ni som deltagare är det minsta sjuk. Minsta sjukdomssymptom, även om det inte är direkta symptom som kan kopplas till Corona, stanna hemma. Vänta också med att komma till träning ett par dagar efter de att ni är helt friska.

Hur vet jag om jag har träning eller inte?
Generell information till hela föreningen kommuniceras på skneptun.se. Vid nya viktiga händelser eller beslut informerar vi via mail till din adress du har registrerad i medlemsregistret. Information som endast rör din specifika grupp sker i största möjliga mån på samma sätt som tidigare, exempelvis facebook-grupper, laget.se eller mail.

Vad bör jag tänka på innan-, under- och efter träning?
Innan du kliver in i bassängområdet, tvätta dig noga med tvål över hela kroppen. Försök att bara vara i de allmänna områdena under den faktiska träningstiden. Använd alltid din egen vattenflaska och annan träningsutrustning. Undvik all fysisk kontakt med andra i din träningsgrupp. Efter träning bör du gå direkt och tvätta av dig noga med tvål över hela kroppen och lämna badet utan att stanna i allmänna områdena. 

I min träningsgrupp så finns det ett närvarokrav, men jag är orolig för att träna, påverkas jag negativt då?
Nej. Vi har tagit bort alla närvarokrav i alla grupper under vårterminen 2020.  

Är det farligt att vistas i en simhall?
Just nu finns det inga indikationer från varken myndigheter, Stockholm Stad eller förvaltningar att det skulle vara farligare att vistas i en simhall än någon annanstans.

Kan jag avbryta min termin och få tillbaka resterande del av avgiften?
Enligt våra bokningsvillkor så är bokning av en kurs bindande.

Om ni ställer in verksamheten, får jag tillbaka resterande del av avgiften?
I första hand kommer vi se över möjligheten att ta igen de eventuella träningstillfällen som ni missar.

Vad säger myndigheterna om idrottsverksamhet?
Uppmaningen är att fortsätta att bedriva verksamhet, både från Folkhälsomyndigheten, Riksidrottsförbundet och Svenska Simförbundet.

Varför ställer ni in tävlingar och uppvisningar med inte träningar?
Vi har ombetts att göra en riskbedömning utifrån vår verksamhet. Bedömningen ska utgå ifrån att begränsa smittspridning, det kan vi göra genom att inte anordna eller medverka på tävlingar som fler utanför vår egen verksamhet deltar på, då de kan ha fått andra direktiv än våra interna på hur de bör förhålla sig till Covid-19.

Vad vidtar ni för åtgärder inom föreningen för att säkerställa en trygg träningsmiljö?
Vi har gått ut med information till alla ledare om hur de ska hantera träningar ur ett säkert hälsoperspektiv. Vi har skickat ut direktiv till alla deltagare och ledare att stanna hemma om man känner sig det minsta sjuk. Vi har gjort en åtgärdslista för ledare om de upptäcker att någon deltagare känner sig sjuk under ett pass och hur det ska hanteras.

 

 

Uppdaterad: 17 MAR 2020 21:20 Skribent: Galina Nässelius
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Bohusgatan 13
11667 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

 
 
 
 
 

 

 

vi_har_vaccinerat_oss

 
 
Sisu_farg_10x5cm