Hoppa till sidans innehåll

Neptun vattenpolo verksamhet 2016

24 APR 2017 23:57
Neptun vattenpolo är Sveriges största vattenpoloklubb någonsin. Damlaget förlorar dramatisk final. Herrlaget tillbaka efter mer än 30 års frånvaro. Ungdomssatsningen ger resultat. Rekryteringen gör succe. Populära polokollon på skolloven.
  • Uppdaterad: 25 APR 2017 00:32

VERKSAMHETEN 2016

Vattenpolosektionen har under året fortsatt kraftigt att öka sin barn- och ungdomsverksamhet. I linje med sektionens stora målsättning har vi under året lagt stort fokus på rekrytering för att utöka vår barn- och ungdomsverksamhet och under ledning av Bengt Sehlmark. Under 2016 har det totalt varit 151 medlemmar inom vattenpolosektionen. SK Neptun är numera Sveriges största vattenpoloförening någonsin med 116 licensierade spelare (31 dec 2016).

POLOKOMMITTÉN

Emil Löfroth, ordförande och ekonomi Bengt Sehlmark, rekrytering Mattias Palm, material

Intensiv rekrytering till vattenpolo

Ett stort antal nya medlemmar har tillkommit i klubbens samtliga lag och grupper. Ökningen inom sektionen har skett i alla de olika grupperna som vi har, men framförallt så har det skett via poolkampen, se figur. Fokus framåt är att behålla och fortsätta utveckla medlemmarna. Vattenpolosektionen har haft ett polokollo på alla loven, en mycket uppskattad aktivitet där barn får prova på vattenpolo. Ca 200 ungdomar har fått prova på poolkamp och vattenpolo via idrottslyftet, för skolor runt om i Stockholm. Dessutom har ett samarbete med idrottslyftet i Farsta påbörjats för att etablera vattenpolo i Stockholms kommun.

Dramatisk SM-final för Damlaget

Året inleddes med en tredjeplats i elitseriens seriespel och Neptun gick så småningom vidare till SM-final mot Järfälla. Det blev en tuff match där Neptun ledde matchen fram till sista minuten i den fjärde och avgörande perioden. Efter ett reduceringsmål av Järfälla står det nio lika. Neptun får ett mål som blir tvivelaktigt bortdömt. Efter långa diskussioner återupptas matchen med ställningen nio lika. Järfälla gör mål och vinner finalen. Neptun lämnar in en protest för det bortdömda målet. Denna protest avslås av både polokommittén och SSFs styrelse. Neptun överklagar till Riksidrottsnämnden, som beslutar att inte ta upp ärendet då det inte begåtts ett grovt formfel och att beslutet från SSF:s styrelse inte fattats i strid med eller utan stöd av gällande regler.

Beach-vattenpolo spelades i år i Norrköping. Neptuns damlag kom på en fjärdeplats.

SK Neptuns herrlag är tillbaka - efter 30 år

En satsning på att starta ett herrlag för seniorer har varit ett stort fokus för 2016. Det är mer än 30 år sedan som Neptun hade ett lag i herrserien i vattenpolo. Stommen i laget är än så länge före detta simmare från SK Neptun. Laget spelade Beach-SM 2016 och kom på en 6:e plats i gruppspelet. Laget har även spelat allsvenskan 2016/2017.

Positiv riktning för USM-C 13 och yngre

Laget och gruppen fortsätter att utvecklas i en mycket positiv riktning. Gruppen växer ordentligt i antal och många nya medlemmar har tillkommit. Neptun deltog med tre lag på polocupen under våren 2016 och två lag under höstens polocuper. Neptun anordnade två polocuper under 2016. SK Neptun har blivit etablerade som organisatören av den största polocupen i Sverige. Neptun har flera framgångar i dessa cuper, t.ex. under höstens cup så kom laget Neptuns Svart på 1:a plats.

Framsteg för spelarna i USM-B och USM-A

Laget har utvecklats väldigt mycket både fysiskt och taktiskt. Många jämna matcher har spelats mot de mer etablerade lagen. Tränare Vicente Tirado har lagt upp en betydligt tuffare träning för laget. Flertalet spelare har gjort stora framsteg. Milla Lundqvist, Svyatoslav Lapshin och Marko Petrovic blev uttagna till att representera Sverige i Nordiska mästerskapen i Åbo. Marko Petrovic har även varit utlånad till SPIF vattenpolo för att spela i deras seniorlag i Elitserien.

(Texten hämtad från SK Neptun årsredovisning 2016)

Skribent: Bengt Sehlmark
Epost: Adressen Gömd

Kontakta oss
SKNeptun Vattenpolo
Adress: Götgatan 107 NB,
1662 Stockholm
Telefon: 073-398 20 13   
E-post: polo@skneptun.s
_____________________

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Götgatan 107, NB
11662 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link

Arena    

 

vi_har_vaccinerat_oss

Sisu_farg_10x5cm