Hoppa till sidans innehåll

Neppantävlingen


 

Neppantävlingen

Neppantävlingen (förr kallades den för Utmanaren) är oftast den första simtävlingen som du som simmare inte simmar i din egna ”hemmasimhall”. Barnen som är med i Neppantävlingen är alla från SK Neptun, och kommer från alla simhallar som Neptun har sin verksamhet på. Neppantävlingen arrangeras på Eriksdalsbadet och är uppdelad i nivåer så alla inte simmar samtidigt.

Denna tävling kan alla barn som simmar på djupt vatten delta i. Tänk på att barnen i nivå fisken måste kunna klara av att simma en hel längd utan vuxen/tränare i vattnet.

Målet är att lära sig tävla på ett korrekt sätt och samtidigt försöka nå guldtiderna på de olika distanserna i Utmanaren.

Ingen blir diskvalificerad för att tekniken inte är rätt, att vändningen är lite tokig eller om du inte står helt stilla på startpallen. Denna tävling är vår träningstävling.

Alla som simmar får pris!

Tävlingar under höstterminen 2018 kommer publiceras inom kort.

Klistermärken och pokaler

På vägen till pokalerna finns det klistermärken för brons-, silver- och guldtider att samla.

Du som börjat nå de första bronstiderna får ett diplom av din tränare att klistra upp dem på. Det brukar ta flera år innan du har klarat av alla rikttider på Utmanardiplomet.

Neptuns Utmanardiplomtider

bild (6)

 

Uppdaterad: 14 DEC 2017 09:31 Skribent: Klara Eriksson

Postadress:
SK Neptun - Simidrott
Götgatan 107, NB
11662 Stockholm

Kontakt:
Tel: 0855696690
E-post: This is a mailto link